NADA

Har ju skrivit några ggr om att vi får akupunktur här på avd. Så hittade en sida, www.chaniel.se , där det förklarar bra vad det är och vad det hjälper för.

 



Örat har ett eget system med akupunkturpunkter. Öronakupunktur används främst som ett komplement till kroppsakupunkturen men kan användas helt fristående också.oronakupunktur

NADA- akupunktur

NADA (Nationell Acupuncture Detoxification Association) är en metod som används för att lindra abstinens vid olika beroende tillstånd samt vid oro ångest och sömnstörningar. Genom att sätta fem nålar i vardera öra påverkas vagusnerven som involveras i det parasympatiska nervsystemet. Detta påverkar och dämpar viktiga organs funktion i kroppen som innerveras av den nerven, vilket medför att en ökning av den lugnande effekten uppkommer. Nålarna stimulerar bla. till frisättning av endorfiner (kroppens egna morfiner) som direkt påverkar hjärnan och det sk. belöningssystemet vilket gör att man mår bra och känner sig lugn.

Även signalsubstanser i nervtrådarnas kopplingar ökar och leder till att lugnande och positiva känslor ökar samt minskar på drogsuget. Halterna av transmittorsubstanserna serotonin och noradrenalin ökar. Mängden av viktiga signalsubstanser i nervtrådarnas kopplingar ökar vilket ger lugnande och positiva känslor och minskar drogsuget.

Det styrande ACTH hormonet i hypofysen påverkas också utav akupunkturen som stimulerar till hormonbildning i binjurarna. När HPA-axeln, via ACTH hormonet, aktiveras medför detta att en kontroll på stress, humör, känslor och reglering av olika organ startar som medverkar till mera lugn.

Behandlingen kan ske enskilt eller i grupp.




Detta har hjälpt mig otroligt mycket!! Riktigt så att man känner hur man slappnar av och kan andas lättare!!


Nålen! Ser värre ut än vad det är!!

Så, nu har ni fått en liten lektion om Nada-akupunktur :)

Natti Natti

/C






Kommentarer
Postat av: Pockethexan

Nu är det klart, inlägget där jag pessenterar min glada o trevliga TUB-granne o så har jag lagt till mig som följare av din blogg.



Ha en bra dag o så ses vi i TV-rummet...



Kramis från din ny bloggkompis/Pockethexan själv

<;D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback